رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از تصویب لایحه ای با موضوع اصلاح تبصره ماده 86 قانون مالیات های مستقیم به منظور کاهش نرخ مالیات قراردادهای پژوهشی به 5 درصد توسط هیات وزیران و ارسال آن جهت طی مراحل قانونی به مجلس شورای اسلامی خبر داد.
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، سید کامل تقوی نژاد، با تاکید بر اهمیت اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از محورهای اساسی سیاست های اقتصاد مقاومتی و نقشی که پژوهش در رشد تولید و اقتصاد کشور داراست، گفت: به تبع این سیاست، حمایت از اقتصاد دانش بنیان و فعالیتهای پژوهشی نیز در دستور کار نظام مالیاتی قرار گرفت و بنا به پیشنهاد این سازمان، لایحه ای تحت عنوان کاهش نرخ مالیات قراردادهای پژوهش تدوین و در هیات دولت به تصویب رسید.
وی با اشاره به تبصره موضوع ماده 86 عنوان کرد: در حال حاضر نرخ مالیات بابت قراردادهای پژوهشی برای کارکنان خود دانشگاه ها تا 20 درصد و برای غیر کارکنان 10 درصد مقطوع است که این امر مشکلاتی را برای اعضای هیات علمی دانشگاه ها بابت این دوگانگی در پرداخت بوجود آورده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه فرهیختگان و جامعه علمی کشور باید مورد حمایت قانونی قرار گیرند، عنوان داشت: با تصویب این لایحه، پژوهشگران و اعضای هیات علمی دانشگاه ها از امتیاز خاصی بهره مند خواهند شد.
وی اضافه کرد: با توجه به این موضوع، لایحهای با پیشنهاد و پیگیری این سازمان به تصویب هیات وزیران رسیده و تقدیم مجلس شده که براساس آن تبصره ماده 86 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم اصلاح شده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خاطر نشان کرد: براساس این ماده واحده ، عبارت حق پژوهش از تبصره ماده 86 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم مصوب 1394 حذف و در تبصره دو که به ماده مذکور الحاق گردیده لحاظ شده است و براساس این تبصره جدید، قراردادهای پژوهشی با رعایت سایر احکام مقرر در تبصره یک مشمول مالیات مقطوع به نرخ 5 درصد می شوند.