تعیین مجازات برای بازنگرداندن ارز حاصل از صادرات/ حذف معافیت مالیاتی صادرکنندگان در صورت عدم بازگشت ارز صادراتی به کشور
نمایندگان مجلس احکام جریمه صادرکنندگانی که ارزشان را به کشور باز نمی گردانند را مشخص کردند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (پنجشنبه) پارلمان در جریان بررسی تبصره های درآمدی لایحه بودجه، احکامی برای مجازات صادر کنندگانی که ارز حاصل از صادرات را به کشور بازنمی گردانند، تعیین کردند.
بر اساس بند ۱ تبصره ۸ لایحه بودجه مصوب شد، هرگونه نرخ صفر و معافیت های مالیاتی برای درآمدهای حاصل از صادرات کالا و خدمات از جمله کالاهای غیرنفتی، محصولات بخش کشاورزی و مواد خام و همچنین استرداد مالیات و عوارض موضوع ماده (۱۳) قانون مالیات بر ارزش افزوده، در مواردی که ارز حاصل از صادرات طبق مقررات اعلامی بانک مرکزی به چرخه اقتصادی کشور برگردانده نشود، برای عملکرد سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ قابل اعمال نخواهد بود. مدت زمان استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده موضوع ماده (۳۴) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۴، از طرف سازمان امور مالیاتی کشور یک ماه از تاریخ ورود ارز به چرخه اقتصادی کشور مطابق مقررات یادشده می باشد.
همچنین در بند(و) تبصره(۲۱) مقرر شد، پرداخت هرگونه جایزه و مشوق صادراتی برای صادرکنندگان منوط به حصول اطمینان از برگشت ارز حاصل از صادرات کالا و خدمات به چرخه اقتصاد کشور براساس دستورالعمل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می باشد.
علاوه بر این با الحاق یک بند به این تبصره، کلیه صادرکنندگان مکلف شدند ارز حاصل از صدور کالا و خدمات را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند. جریمه اشخاص متخلف از اجرای این جزء براساس دستورالعملی است که به تصویب شورای پول و اعتبار می رسد.